Zsalukövezés

2011.06.23. 22:03

A hétfőn elkészült beton sávalapra kedden elkezdték felpakolni a zsaluköveket az előre egyeztetett 2 magasan, majd azokat bebetonozni, amihez 10 m3 C20/25-ös betont használtak fel. Aznap sem tudtunk kint lenni, ezért nagy adag aggódással viseltük a napi történéseket és vártuk az estét, hogy megnézhessük mi is történt a telken míg mi robotoltunk... Vittük a mérőszalagot és elkezdtük visszaellenőrizni a külső és belső fal méreteket. A második mérésnél 10 cm különbséget mértünk, lefehéredtünk, már majdnem a rosszullét kerülgetett minket, számoltunk újra és újra... aztán kiderült, hogy mi tévedtünk és a méret pontos!

És ez így volt minden egyes falnál.... szinte hihetetlen, hogy nagy 50-es zsalukővel cm-re pontosan kirakták a falakat.

Ami már nem ennyire vidám: kifelejtettek egy lefolyócsövet. Amikor rákérdeztünk, hogy ez hogy történhetett a válasz csak annyi volt: kivettük a zsalukövezéshez, de nem jegyeztük meg honnan, ezért jobbnak láttuk be sem rakni.... Hááát, végül is igaz!

Nem nagy probléma, nekünk... valószínűleg a vízszerelő ezt másképp ítéli meg!

A villanyvezetékek rugalmatlansága miatt az adott szakaszt nem lehetett zsalukövekkel megoldani, ezért zsalutáblákat használtak. Ennek levétele, a kavicsréteg elhelyezése és némi tereprendezés várható holnap, ha az időjárás is úgy szeretné...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://grussgott.blog.hu/api/trackback/id/tr93009862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csimpánzki 2011.07.04. 23:49:10

Nagyon korrektűl néz ki .
De én már csak ilyen genya vagyok ha 7köbi ment az alapba ami mélyebb és szélesebb hova pancsikolt el 10köbit :)

Cinegér 2011.07.06. 20:04:49

@csimpánzki: Köszönjük a hozzászólást, de kéretik kicsit figyelmesebben olvasni! 7 m3 a vasalatlan beton, 30 m3 a vasalt és a zsulukőbe 10 m3 ment.... így már kijönnek a számok?! :-)
süti beállítások módosítása