Ez a konyás sztori onnan indult, hogy még a tervezési szakaszban elhatároztuk egy konyhasziget építését. Nézegettünk páraelszívókat, de nekünk tetsző design darabok kb. 300.000 Ft-tól indultak. Hosszas gondolkodás után rájöttünk, hogy egy álkürtőbe építhető elszívót fogunk venni és készíttetünk hozzá egy korpuszt.

Valami hasonlót mint a képen látható Bulthaup b3-nál amit Mike Meiré tervezett - csak ő bőrrel borított felülettel dolgozott. Tök egyszerűen hangzik. Kell egy doboz. Ennyi. Mivel szeretnénk a födémgerendákba előre elhelyezni a rögzítőkampókat, gondoltuk ezt a konyhai elemet megcsináltatjuk már ebben a fázisban. A választás végül a Falmec Gruppo Incassora esett, mivel ez teljesen szögletes, létezik 70cm széles kivitelben 800m3/h teljesítményű motorral, ráadásul távirányítós. Nálunk ez a típus 145.000Ft-ba kerül, de egy-két levélváltás után az észak olasz Verinox FVG-nél mondtak egy 330 EUR-os árat. Utazási költséggel és Pordenone főterén elfogyaszott capuccinoval együtt is vastagon megérte elmenni érte. Mostanság konyhastúdiókat járunk a korpusz gyártása miatt, de valahogy nem kell nekik a munka...vagy mi vagyunk bonyolultak? Szombathelyen elmentünk 4 helyre.

 

1. hely - Modul-Konyha: korrekt volt, értette a hölgy miről lenne szó, de sajnos festett korpuszt nem tudott bevállalni. Régebben voltak festett bútoraik, de a magasabb árfekvés miatt nem keresték.

2. hely - Nívó szalon: közölték, hogy ők csak komplett bútorokra vesznek fel rendelést. Viszlát. Úgy látszik kicsit elszaladt a ló, a kis munka büdös.

3. hely - retz: az eladó csak katalógus konyhát tudott volna ajánlani, egyedi elképzelést nem csinálnak meg. Kijelentette, hogy minden álkürtős elszívó 50cm széles. Hát mint láthatjuk, ebben nincs igaza.

4. hely - Nolte: az eladó iszonyú elfoglalt, várjunk két órát. Hát nem vártunk.

Kb. 4-5 hete voltam a Lugasnál Pesten. Náluk láttam - és azóta máshol sem - egy különleges matt fehér festett felületet. Ők elvállaták a korpusz legyártását, de az ígért árajánlat azóta sem jött meg, holott már többször is érdeklődtem.

Hiába, egy öt lapból összecsavarozandó dobozt legyártatni nem egyszerű. Folyt. köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://grussgott.blog.hu/api/trackback/id/tr363032579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csimpánzki 2011.07.04. 23:29:46

Csimi
nem értelek mért nem kérsz telefonos segítséget
amit neked kell egy lapszabászat
rétegelt lemezből(mondjuk nyír) leszabatod a terved szerint kérsz élzárás
elmagyarázod mit akarsz poénkodsz egy kicsit ezután már meg is tudják csinálni
összerakják te meg szépen lefested
alapozó- olajfesték-és a végén ha rámhalgatsz 2 réteg matt lakk mert a konyhai zsíros levegő az valami undoritó mit művel
anyag költség kb 20k
süti beállítások módosítása