Csatorna és vasalás

2011.07.06. 20:30

A kavicsfeltöltés után jöhettek a vízszerelők... jöttek és ástak, ástak, ástak... aztán bekerültek a csövek a megfelelő helyekre.

 

Ezután megkezdhettük a fóliázást. Vagyis csak kezdtük volna, mert a kőműves hamar elvette a kedvünket: az a fólia, melyet a tüzépen kaptuk, mondván erre a célra megfelel, nagyon, de nagyon vékony. Vagyis a hétvégére tervezett fóliázás elmaradt, hétfőn fólia beszerzés. A vasszerelés előtt lefektettük a már vastag (de a kőműves szerint még mindig nem eléggé...) fóliát, majd megkezdődhetett az igazi munka - háló készítése 8-as szálakból. 3 estébe került, de meglett... úgy-ahogy... mert hétvégén észrevettük, hogy a vasalás kötözése itt-ott hiányos. Kimaradt 5-6 m2-en, de ne legyünk telhetetlenek! És így legalább volt programunk hétvégére!

 

Ezen kívül sikerült 216 tüskét is lefurkálnunk, melyek a falban függőlegesen elhelyezkedő 54 oszlopot pozicionálják. Ezzel nyertünk egy kis időt, egy kis pénzt és sok-sok idegességtől kíméltük meg magunkat. A statikai terv szerint ugyanis a szerelőbeton elkészülte után kellett volna 216 db 15 cm mély furatot készíteni és ebbe beragasztani a tüskéket. A plusz költségen túl ugyancsak bosszantó lett volna, hogy hányszor fúrtunk volna vasba!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://grussgott.blog.hu/api/trackback/id/tr723045332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása