A falazásról: júliusban 2 hét szabadságot vettünk ki, hogy saját magunk el tudjuk készíteni a falazatot. Az első hét után vissza kellett mennünk dolgozni, mert a napokig tartó esőzés miatt semmit nem tudtunk haladni. A falazási munkát ezért hétvégente végeztük, egy-egy betonozós szabadnappal kiegészítve. Természetesen lassabban készíltünk el, mint a tervezett. De ezen, mint rutinos építkezők, próbáltunk egyre kevésbé fennakadni.

Födém készítése: A dokatáblákat és az azokat tartó oszlopokat elhelyezték a kőművesek, majd nekiálltunk mi az ugyancsak a falazat anyagából készült béléstestek letételének. Gyorsan haladtunk, eljött az öröm ideje: valami gyorsabban megy a vártnál! :-)

Egy péntek délután aztán épp a telek felé tartottunk, amikor csúnya felhőket láttunk, de még nem gondoltunk semmi rosszra. Kellett volna... Nemsokkal később a bálákban a telken összerakott födémelemeket a 130 km/h-s szél a szomszéd telekeken görgette. Pár perc múlva már nem csak ezek után szaladgáltunk a zuhogó esőben, dacolva a hatalmas széllel, hanem a födémről leröpülő dokatábla elől is menekültünk. A környéken a fákat tövestől csavarta ki a vihar. Félelmetes élmény volt.

Szerencsére senkinek semmi baja nem esett, a dokatábla is épen megúszta a zuhanást és érdekes, szinte csodávan határos módon a pillekönnyű anyagok sem törtek ripityára, mint a vihar alatt vizionáltuk. A vihar nagyságát és az általa okozott zűrzavart jól mutatja, hogy a szigetelésből hónapokkal később is találtunk kb. 300 méterrel odébb.

Kezdődhetett a munka előről... Meg kellett állapítani, hogy ez a fázis se lesz meg gyorsabban, mint gondoltuk.

A dokatáblák visszaigazítása és a szigetelés lerakása 2 nap alatt elkészült (gerendamélységeket növelendő extra szigetelést kellett a gerendák közé tenni), majd jöhetett a vasalás. Rengeteg vasra volt újfent szükség, a nagy fesztávú gerendákba 20-as vasak kerültek,  az áthidalókat is össze kellett kötni a födémmel, majd a födém teljes nagyságában fémhálót készítettünk. Jöhetet a betonozás. Újfent igénybe vettünk a nedvességmegkötő folyadékot, hogy ne kelljen öntözni.

Attika: A födémbetonra 50 cm attika került, melynek elkészítésével nem volt különösebb gond. Építés, betonozás. Kész.

Tetőszigetelés: A szigetelő céggel sikerült hamar dűlőre jutnunk, korrekt árajánlatot kaptuk, hozzáállásuk is megfelelő volt. Terepszemle után néhány nappal meg is kezdődött a tetőszigetelés.  Holnap is jönnek, remélhetőleg okt. 29-ig elkészül. :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://grussgott.blog.hu/api/trackback/id/tr53324545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása