A múlt hét folyamán elkészült a tetőszigetelés. Végre nem ázunk felülről! Eredetileg extenzív zöldtetőt szerettünk volna, kis kaspókban már tavasszal neki is álltunk kövirózsát szaporítani :-) Természetesen kértünk néhány árajánlatot, aztán persze a ésszerű döntést kellett hoznunk. A kivitelező céggel egyeztettünk, összesítettük a zöldtető előnyeit és hátrányait:

Előnyök:

  • nedvességet megköti és párologtatása révén nyáron hűtőhatása érvényesül
  • ha alacsony a beépíthető terület aránya, a zöldtető kompenzálhatja ezt

Hátrány:

  • jelentősen drágább

Mivel mi messze kisebb házat építünk mint a megengedett, így a beépíthetőség nem szempont. A tetőhőszigetelés átlagvastagsága 31 cm illetve a födém is Isoteq födémelemekből készült, ahol a gerendák között 20 cm Neopor + 3 cm Isomaster van, így túlzott melegedéssel illetve lehüléssel sem kell számolnunk. Végül az ár lett a döntő szempont. Maradt a kavics leterhelés.

 

  

Ezzel párhuzamosan rákötöttünk a csatornákra, a vezetékes vízre, valamint bevittük a házba a villanyt is. Igaz, ez utóbbit még mindig csak ideiglenes szekrényből használjuk. Az utcánkban külön-külön csatornavezeték van a szennyvíznek és az esővíznek. Ami meglepő volt, hogy a csatornafedél szintjétől kb. 3m mélységben volt mindkét esteben a csatlakozó pont. Néhány köbméter földet megint ki kellett termelni. Ha már ott volt a markoló egy kis tereprendezést is csináltattunk vele. Profi munkát csinált, tetszik az eredmény. A lemenőnap fényében már körvonalazódnak a minimalista stílusjegyek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://grussgott.blog.hu/api/trackback/id/tr63362057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása