Építési engedély

2011.02.04. 17:22

Építkezésen már átesett ismerősöktől sok negatívat hallottunk az építkezés első fázisáról, az engedélyezésről. Szinte senki nem volt aki első körben megkapta volna az engedélyt.

Az ügyintéző szerint lehetne ez az ablak nagyobb, kerülhetne a bejárati ajtó máshová, csak piros cseréppel ház a ház vagy csak egyszerűen csak nem illik bele a tájba...

Reménykedtünk, hogy Ausztriában kicsit másképp mennek a dolgok, de azt magunk sem gondoltuk, hogy ennyire. Hétfőn(01.31.) reggel 8-kor bevittük a tervet az önkormányzatra, jóváhagyásra. Le kellett adni 3 tervet, 3 építési leírást, 2 energiatanúsítványt és ott a helyszínen aláírni egy nyilatkozatot, hogy mit is szeretnénk és hogy a telek a mi tulajdonunkban van. Ez az egész kb. 10 percet vett el az életünkből. Érdeklődtünk, hogy kb. mikorra lesz döntés (mi az itthoni tapasztalatok alapján 30 napos átfutással számoltunk), a hölgy azt a választ adta, hogy 1 héten belül.

1 hét? - néztünk össze hitetlenül, ez biztos csak vicc!

Amikor ma(02.04.) délelőtt csörgött a telefon, hogy el lehet hozni a terveket és az engedélyt, mert jóváhagyták, tudatosodott bennem, hogy ez nem vicc, csak egy másféle ügyintézés. Az engedélyezés esetünkben 99.6 euro költséggel járt.

Hát, nem lehet összehasonlítani az itthoni többkörös, vagyis többször 30 v. 15 napos átfutási idejű engedélyezetéssel... Ég és föld.

A bejegyzés trackback címe:

https://grussgott.blog.hu/api/trackback/id/tr442639004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása