Szombaton bekerült az előző nap meghozott emelő-toló ajtó is. Nem volt egyszerű és gyors a beszerelés, de az Internorm emberei remek munkát végeztek. Profi csapat a javából!

A helyszínen összeszerelendő két ablakra, amelyikből az egyik az emelő-toló  volt  majdnem egy nap ráment, de megérte!

A ház végre zárható!

Ennek fontosságát mi sem bizonyítja jobban, hogy szombaton az egész napos nyitott lét és a fagyos, kb. -6 fokos éjszakai hideg ellenére, vasárnap reggel 9-kor +12 fokot mértünk a nappaliban mindössze szoláris nyereséggel. Kellemes idő volt a munkához, nem kellett sem az előkészített kabát, sem a villanyradiátor.

Micsoda boldogság...

A specifikácót tekintve a lakótérbe mindehova három rétegű üvegezés került. A szobákba alu/fa kivitel, a nedvesebb helyiségekbe - fürdőszoba, mosókonyha - alu/műanyag verzió. A korábban taglalt energiahatékonysági szinteket, amelyeket Ausztriában megkövetelnek, csak ilyen paraméterekkel lehet elérni. Csak érdekességképpen: ismerősünk az egyik helyi falu önkormányzatától bérelt egy lakást. Az ilyen szociális bérlakásban is háromrétegű ablak volt, hővisszanyerős szellőztetővel (!). Szóval a sógorok tényleg komolyan gondolják az energiahatékonyságot és áldoznak is rá. A kiszolgáló helyiségekbe, mint garázs vagy kazánház csak kétrétegű üvegezést kértünk.

 

A hőhidak csökkentése érdekében az ablakok RAL fóliás beépítést kaptak, az emelő toló ajtó pedig Purenit gerendákra került. Eredetileg csak a déli oldalra terveztünk zsalúziát a nyári árnyékolhatóság miatt, de még az előkészítési szakaszban a statikus meggyőzött, hogy a nagy üvegfelületek és a egységes homlokzat miatt a keleti és nyugati oldalra is készítsük elő a tokokat. Ha anyagi okokból egyelőre nem is kerül be az ide az árnyékoló, akkor is késöbb meg lesz a lehetőség az utólagos szerelésre. Temészetesen a jó hőszigetelés itt is szempont volt, így az ablakok fölé Hella Trav Plus tokok kerültek.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://grussgott.blog.hu/api/trackback/id/tr333382732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása