Tervek

2011.01.28. 18:32

Ma végre átvehettük a terveket, amiket egy osztrák tervező készített!

Hogy miért nem magyar tervezőt bíztunk meg?

Első körben próbálkoztunk ezzel a lehetőséggel is, de hamar rá kellett jönnünk, hogy ez nem a legrövidebb és nem is a legolcsóbb megoldás.

Ausztriában csak osztrák építészkamarai tagsággal rendelkező tervező készíthet tervet, ezzel a tulajdonsággal csak nagyon kevesek rendelkeznek itthon. Ha egyáltalán rendelkeznek...

Megoldható ez olyan csavarral is, hogy itthon elkészíti egy építész a tervet, aztán egy osztrák kollégája kint jóváhagyja és elkészíti a energiatanúsítványt.

Utánaszámolva ez 2000 ft/nm tervezési díj itthon + 4-600 Euro költség a jóváhagyásra és az energiatanúsítvány elkészítésére. Ez kb. 2000 euró költséget jelentett volna cakk-pakk.

Ekkor jött el az ideje annak, hogy felkeressünk egy osztrák tervezőt.

Ő kb. 3 hét alatt elkészítette az egész dokumentációt:

  • 5 példány terv (Einreichplan)
  • 3 példány leírás (Baubeschreibung)
  • 2 példány energiatanúsítvány (Energieausweis)

és 996 Euro-t kért mindezért.

Vagyis, újfent bebizonyosodott, hogy ha osztrák szakembert bízol meg, nem biztos, hogy többet fizetsz, mint itthon. Ez a látványterv:

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://grussgott.blog.hu/api/trackback/id/tr482621508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása