Ma Graz-ban voltunk a Häuslbauer kiállításon. Többek között beltéri ajtót kerestünk, olyat ami beleillik a minimál design fogalomkörébe. Egyes design hotelekben láttam olyan ajtókat ahol a tok és az ajtó síkja belesimul a fal síkjába, tehát tudtuk mit keresünk. Találtunk is, ezt németül Wandbündige megoldásnak nevezik.

Ezekről az ajtókról tudni kell, hogy speciális pánttal vannak szerelve. Ilyen például a SIMONSWERK TECTUS TE 210 3D vagy a KRONA KOBLENZ SpA Kubica sorozata. Egy ilyen pánt darabja (!) kb. 15e Ft. Ez már intő jel volt.

Legtökéletesebb "láthatatlan" ajtót a Robert Nussbaum GmbH standján láttuk. Sajnos a honlapjuk elég gyenge saját bevallásuk szerint is, most dolgoznak az új verzión. A New Life 100-as ajtónál az alumínium tok a vakolat alá épül és így teljesen láthatatlanná válik, az ajtólapot pedig a fal színére lehet festeni így gyakorlatilag csak a kilincs marad látható. A fekete leves az ár - 900 x 2100 mm méretben kb. 900 EUR.

A bejegyzés trackback címe:

https://grussgott.blog.hu/api/trackback/id/tr522623681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása