Heti ez+az

2011.02.13. 17:38

A héten egyeztettünk Walter-rel aki a földmunkát fogja végezni. Először magyar céget kerestünk, de az osztrákok (érthető módon) védik a saját ipart, igy sok bürokráciai nehézségbe ütközött volna legális munkavégzés magyar munkaerővel.

Első körben a a telek lejtését kell majd kiegyenlítettnünk. Walter tehát jött a szinetző műszerével és kiszámoltuk, hogy kb. 350 m3 földet kell megmozgatni. Nem kevés... Ebből kb. 125 m3 humusz, amit kértünk a helyszínen hagyni, illetve további 40 m3 lesz átpakolva amivel a későbbi feltöltést kell majd megoldanunk. A maradék 185 m3-t Walter cége elszállítja.

Úgy volt, hogy a munkát meg is kezdik, de  a 10 fok körüli hőmérséklet miatt megolvadt föld elég ragadós lett, így jobbnak látták elhalasztani a munkát. Nem gáz, még bőven időben vagyunk.

A héten befizettük a 99.6 EUR-t az engedélyezésre, illetve kaptunk még egy 50 EUR-os csekket ami a terv "lektorálásának" díja egy másik építész által.

Szerző: Pubec

Szólj hozzá!

Címkék: földmunka

A bejegyzés trackback címe:

https://grussgott.blog.hu/api/trackback/id/tr912658474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása